perjantai 9. syyskuuta 2011

Maisaaa

Rajun kanssa käytiin hyppimässä tänään esteitä. Ihan hyvin hyppäsi, mutta turhan paljon rynni. Yritti parhaan mukaansa kaasutella esteille. Askeleet osu kohilleen ja jokainen hyppy oli hyvä. Tosin osa oli vähän vinoja, mutta yli meni.

Pennut voivat hyvin. Eläinlääkäri kävi tarkastamassa viikon ikäiset pennut ja hyvältä näytti. Pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia. Ruokahalu on aivan mieletön. Pentujen emä voi myös hyvin ja hoitaa pentuja huolella.
Oman pentuni kutsumanimeksi on muotoutunut Maisa! Eikös ole hienoa? Tosi harvinainen rotu ja sitten nimeksi jotain suomalaista.

Voisimpa tässä välissä vähän kertoilla Maisan vanhemmista.

Maisan emä

Virallinen nimi: Amitié. Ranskasta viety Belgiaan.
Tillä on tosi voimakas vartiointivietti eikä sen karjalaumaan koske kukaan vieras. Suhtautuu uteliaasti uusiin asioihin ja vieraisiin ihmisiin, jos ei koe uhkaksi ja omistaja on vieressä.

Ti paimentaa karjatilalla karjaa työkseen. Se on suorittanut paimennuksen perusradan hyväksytysti, mutta sen kanssa ei ole koskaan kisattu pidemmälle vaikka varmasi pärjäisi. PAKK:n on suorittanut hyväksytysti. Tutkittu terveeksi.

Maisan isä

Virallinen nimi: Relmuis. Belgialainen uros.
Tin tavoin Muz on erittäin voimakkaan vartiointivietin omaava koira. Se puollustaisi varmasti viimeiseen asti omaa karjalaumaansa tai omistajaansa. Pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Leikkii miellään omistajansa kanssa ja lelupalkka onkin paras palkka.

Muz on mahtava karjapaimen ja tekee sitä myös työkseen perheen bordercollien kanssa. Muzun omistavat ovat kehuneet urosta paremmaksi karjapaimeneksi kuin perheen bordercollieta. Uroksessa on kuulemma paljon enemmän ytyä ja lauman uskaltaa jättää oikeasti uroksen vastuulle. Paimennuksessa selvitti itsensä neljässä kisassa valioksi eli yhtäkään turhaa kisaa ei ole kisannut. Agilityssä startannut kerran ja saavuttanut vKUMAn & tokossa kisattu TK1. Muzussa olisi ytyä vaikka mihinkä, mutta paimennus on eniten sen juttu.
Tutkittu myös terveeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti