keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Alkeistunteja

Käytiin hopotien kanssa villissä suunnistuskisassa eikä menestys ollut kovin mainittavaa. Boa 22/29, Laaka 24/29 ja Raju 26/29. Aika säälittävä suoritus, mutta taas nähtiin, että ei musta ole suunnistamaan.

Maisa ja Norma ovat tämän päivän juosseet kilpaa ja telmineet keskenään. Voi noita pikkupentuja! Tuntuu kuin ne kasvaisivat silmissä. Maisa on tosi loistava apu karjan kanssa! Hakee hienosti myös karanneet yksilöt. Kyllä tyttö on jokaisen pennin arvoinen.

Meillä on alkanut käymään ratsastamassa aloittelevia ratsastajia. Pidän kolme yksityistuntia viikossa kolmelle eri nuorelle tytölle. Boasta on kuoriutunut varsin charmantti herra joten se soveltuu loistavasti opetuspuuhiin. Boa on tosi tasainen ratsastaa ja tytöt ovat kovasti kehuneet sitä. Aika herkkä on, mutta ei siitä ole tuntunut olevan haittaa tyttöjen kanssa. Tekee nostot helposti. Tytöt ovat ratsastelleet vielä koulua ja aika alkeisjuttuja. Kaikilla kyllä on vähän pohjaa ratsastuksen saralla, mutta kuitenkin vielä tarvitsee hiomista. Puomeja on tarkoitus heidän päästä koittamaan jo ensi viikolla.

Tarkoitus olisi hommata suomenhevonen. Olen itseasiassa käynyt jo katsomassa yhtä suokkia. Ruunan nimi on Ritarin Toivo. Herra on todella säyseä tapaus ja on käytetty ennenkin tuntiratsuna. Kiertänyt myös kisoissa. Kuitenkin joku jäi säväyttämättä tässä ruunassa.

Haluaisin oikeastaan orin. Kävin ihastelemassa yhtä friisiläistä samalla reissulla kuin suokkia, mutta kun se oli tamma. Sydämmeni sykähteli tammalle useamman lyönnin, mutta en haluais noitten orieni kanssa tammaa. Voishan sitä toki ruunata kaikki oriit, mutta ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti