tiistai 13. syyskuuta 2011

Belgian lomareissu

Tänään palauduin juuri Belgian matkaltani katsomasta kuusi viikkoisia pentuja. Voin sanoa, että ne olivat ihania. Sain viettää neljä päivää Beatricen luona Letenge-kennelissä tutustuen hänen koiriinsa ja pentuihin. Lämpötila oli n. 17asteen tienoilla joka päivä. Lähes koko ajan oli pilvistä ja sadekuuroja oli ehkä kolmena päivänä. Vaikka keli ei ihan suosinutkaan niin reissu oli todella antoisa.

Päivä 1

Lentomatka oli hyvin uuvuttava ja pääsin perille vasta illasta. Beatrice haki minut lentokentältä ja vei Letengelle. Letenge on enemmän maatila kuin kenneli. Beatrice esitteli ensimmäisenä 50päisen lihakarjansa ja 100päisen lammaslaumansa. Lammaslaumaa vahti jo kahdeksan vuotias rhodesiankoirauros ja lihakarjaa vasta puolitoista vuotias bouvier des ardennes rotuinen narttu Lilly.

Beatrice näytti kuinka hyvin Lilly toimi lihakarjan kanssa nuoresta iästään huolimatta. Siirto toimi hienosti ja heidän yhteistyönsä oli saumatonta. En voinut kuin ihailla ja toivoa, että nartustani tulisi yhtä pätevä tapaus.

Illalla pentujen emä Ti kävi pyörähtämässä ulkona Beatricen kanssa. Hän näytti mitenkä narttu toimi. Olin otettu. Tuntui kun Ti olisi lukenut ajatuksia. Minuun suhtautui hyvin uteliaasi ja tuli luokse hakemaan rapsutuksia. Pennut pyörivät jaloissa koko illan ja niitä paijatessa ja jutellessa niistä meni lähemmäs pari tuntia, vaikka ilta alkoi kääntymään yöksi.

Yöllä näin hyvin pennun täyteisiä unia.

Päivä 2

Beatrice hoiti tilan eläimet kun itse möllöttelin pentujen kanssa. Kun kaikki muut oli hoidettu niin oli pentujen vuoro. Samalla sain hyvin kattavan pentuesittelyn.

Letenge Artiest (taiteilija)
Väriltään pippuri ja pentueen pienin narttu. Avoimen utelias kaikkea kohtaan, mutta luonteesta puuttuu kuitenkin tietty täpäkkyys. Ihmisiä kohtaan todella reipas ja heti kerjäämässä rapsutuksia. Saattaisi tulla pärjäämään näyttelyissä.

Letenge Amice (ystävä)
Väriltään brindle, mutta tuskin tulee kunnon näyttelykoiraa. Suurimpia virheitä taitaa olla parran puuttuminen ja tytöllä on vähän liian "huoliteltu" olemus. Täpäkkä luonne ja tulee varmasti pärjäämään karjan parissa. Mieletön työinto. Suhtautuu uteliaasti asioihin, mutta ei juokse vieraitten syliin heti.

Letenge Avanceren (edistyä)
Väriltään siskonsa Amicen tavoin brindle. Pentueen isoin narttu. Hyvin taistelutahtoinen ja täpäkkä pakkaus. Vieraita ihmisiä kohtaan kylmä eikä osoita uteliaisuutta niitä kohtaan. Muihin asioihin suhtautuu uteliaasti.

Letenge Al (kaikki)
Väriltään vehnä. Suhtautuu ihmisiä kohtaan avoimesti. Ei osoita eritystä taistelutahtoa eikä suurta miellyttämishalua. Melko itsenäinen ja pärjäisi todennäköisesti yksin karjan parissa.

Halusin rodunomaisella luonteella varustetun nartun joka pärjäisi karjan parissa. Rakkauteni oli roihahtanut pienempää brindletyttöä kohtaan, mutta en halunnut tehdä vielä päätöstä. Beatricen mielestä Letenge Al olisi paras ratkaisu.

Koko päivä meni pentujen parissa ja emään tutustuen. Ti on aivan mahtava koira! Tykkään.

Päivä 3

Ajoimme pari tuntia katsomaan pentujen isää. Muz:n omistajat ottivat meidän avoimesti vastaan ja sain nähdä myös perheen bc-uroksen Maxin. Muz suhtautui varautuneesti minuun, mutta Beatricen luokse juoksi heti. Seurailin vierestä ja annoin urokselle omaa aikaa. Ei mennyt puolta tuntiakaan kun uros tuli luokseni kerjäämään silityksiä.

Perheen emäntä näytti kuinka hienosti Muz osasi toko- ja paimennusjuttuja. Hieno miekkonen oli! Ulkonäöllisestikin tosi kiva.

Loppu päivä istuttiin pentujen kanssa. Kävi nappulat vähän ulkona leikkimässä ja kauan jaksoivat riehua. Päädyin ottamaan pienemmän brindletytön eli pieni raksupoksu Maisani on brindle! Pakkailin kamoja valmiiksi seuraavan päivän lähtöä varten.

Päivä 4

Lentokentälle menin hyvissä ajoin ja lentokin oli ajallaan. Hyvin tyytyväinen olen reissuun! Oli mahtava nähdä kuinka hienosti vanhemmat toimivat ja nähdä myös isä livenä sekä kaikki pennut. Oli hienoa päästä valitsemaan pennuista se omimmalta tuntuva. Saa nähdä mitä Maisasta tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti