lauantai 1. lokakuuta 2011

Maastoilua kauniina syyspäivänä

Kävin eilen illasta tosi pikaisesti Viuhtin kanssa kävelemässä maastossa eikä moitteen sanaakaan tytöstä tullut. Ei säikkynyt, vaikka alkoi olla jo vähän pimeää ja välillä kuului ihan ihme meteliä metsästä. Ei säikähtänyt myöskään puskasta noussutta lintua.

Koska Viuhti tuntui sopivan maastoon niin tälle päivälle ilmoitin ratsastajilleni, että kolme nopeiden ilmoittautunutta pääsevät maastoon mukaan. Kaksi ilmoitti, että eivät valitettavasti pääse tänään ja loput kolme lähtivät innokkaasti mukaan. Yksi alkeiskurssilainen ja kaksi kokeneempaa.
Alkeiskurssilainen sai Boan ja kokeneemmat sitten Viuhtin ja Laakan. Itse otin Rajun.

Alkuköpöttely meni hyvin. Raju nyt tapansa mukaan yritti ryntäillä ja parhaansa mukaan pelleili. Viuhti laitettiin viimeiseksi, koska se on tyttö. Alkumatka vaan köpöteltiin ja vähän otettiin kevyttä ravailua. Porukka tuntui leviävänsä nahkaansa niin otettiin sit laukkaa, mutta vasta yhteen ylämäkeen, että joutuisivat vähän rehkimään. Raju yritti kiihdytellä kunnon vauhdit ja painella menemään, mutta julma ratsastaja / omistaja sai himmattua orin kiitoa. Muut menivät tosi nätisti eikä kukaan pelleillyt mitään reissun aikana.

Hyvä reissu oli ja hepat saivat laukkailla myös pellolla! Siellä meno vasta yltyikin Rajulla ja muut yrittivät pysyä perässä. Laukattiin myös uusiksi pelto takaisin sinne päähän mistä lähettiin ja sanoin porukalle, että pyrkii pysymään selässä, että nyt mennään kovaa. Annoin Rajulle luvan lähteä laukkaamaan ja se tosissaan päästeli täysillä. Onhan se joskus laukkakisassa käynyt, että voitte vain kuvitella sitä vauhtia.

Lopuksi ravattiin (tosin ei kovin hitaasti) takaisin pellon päähän ja sieltä sitten ravailtiin vielä puoli kilometriä ja puoli kilometriä mentiin käynnissä. Ratsastajat kehuivat ja uskon, että hevosillakin oli kivaa. Eikä Viuhdin hitaudesta näkynyt merkkiäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti