tiistai 4. lokakuuta 2011

Syksy, aurinko ja lehdet

Syksyisten lehtien tuoksu houkutteli minut taas maastoilemaan. Mukaani lähti uusi tallityttömme Mervi. Mervi avustaa eläinten hoidossa. Siivoamisen ja ruokkimisen lisäksi silloin tällöin Mervi hoitaa myös liikuttamista ja kouluttamista. Mervi otti Laakan alleen ja minä Rajun. Rajua kun en oikein ole uskaltanut vielä luovuttaa kellekään muulle..

Alusta asti pidimme reipasta vauhtia yllä. Kiersimme läheisen rannan kautta ja ihastelimme auringon säteitä jotka kimalsivat ihanasti veden pinnasta. Raju oli yllättävän lunkisti, vaikka normaalisti se on menossa heti lutraamaan. Olisikohan poitsu tajunnut, että se vesi saattaisi olla kylmää. Metsään päästyämme köpöttelimme pitkät pätkät tosi pientä kinttupolkua. Sen muuttuessa leveämmäksi uskaltauduttiin ravailemaan. Päästyämme "normaalille" laukkapätkälle annoimme poikien päästellä. Sit taas ravailtiin pellolle asti.

Pellolla taas annettiin poikien mennä. Rajun vauhti oli päätä huimaava. Se juoksi. Se pääsi tekemään sitä mitä rakastaa eikä Laakakaan huonosti juossut. Se juoksi oikeastaan yhtä kovaa kuin Raju. Raju heitti muutamat ilopukit, mutta onneksi olin varautunut joten pysyin selässä. Mervin ilme oli näkemisen arvoinen! Sieltä löytyi riemua, mutta samalla läpi paistoi vähän kauhua. Mervi sanoikin, että oli yksi parhaimpia laukkakertoja hänen ratsastusurallaan, mutta samalla jännitti aivan hirveästi. Kotia kohti otettiin jonkun verran ravailua ja loppumatka köpötettiin sitten käynnisä. Mervin kanssa hoidettiin pojat pois ja hän lähti sen jälkeen laittamaan kentälle puomeja levälleen.

Otin juoksutuskamat ja lähdin tarhalle. Vähän näytin harjaa Viuhdille ja sen jälkeen kunnostin sen puomitreeniä varten. Haettiin Viuhdin kanssa kauraämpäri tallista ja lähettiin kentällä. Köpöttelin Viuhdin vieressä välittämättä puomeista. Menin vaan ja Viuhti tuli perässä. Kentän ympäri käveltyäni Mervi sanoi, että Viuhti oli kiertänyt jokaisen puomin. Mervi otti kauraämpärin ja käveli meidän edellä. Viuhti oli hyvin kiinnostunut ruuasta ja olikin melkein koko ajan turpa ämpärissä. Hienosti meni puomien yli. Jatkettiin kävelyä ilman kauraa ja Viuhti käveli puomien yli. Jokaisesta ylitetystä puomista sai aina vähän kauraa. Puomien yli kävely ei ollut enää ongelma.

Koska homma toimi hyvin niin juoksutin Viuhtia vielä vähän. Meni yksinkin hienosti puomien yli. Kun näin, että käynnissä homma toimi niin nostettiin raviin. Puomit ylittyi myös nytkin hienosti joten lopetettiin siihen. Mervi keräsi puomit ja juoksutin Viuhtia vielä hetken. Viuhti sai vähän laukatakin, mutta enimmäkseen ravaili. Kun hommat oli hoidettu vein Viuhdin pois ja hoidin sen kondikseen sekä vein takaisin tarhaan.

Boa pääsi illasta alkeistunnille. Pääsi menemään pieniä esteitä (okseria ja pystyä). Ratsastaja oli ihan innoissaan ja niin oli Booakin. Molemmilla tuntui olevan hauskaa, vaikka välillä Boan vauhti kiihtyi ja hypyt olivat aika hätäisiä. Ratsastaja kuitenkin otti homman hienosti haltuun ja Boa nöyrtyi tekemään mitä ratsastaja halusi. Mitään turhaa sählinkiä ei Boalta nähty. Ei pukkeja, ei kieltoja eikä mitään turhia väistöjä. Herra oli niin innoissaan ja hyppäsi mielellään.

Kävimme Norman ensimmäisessä näyttelyssä syyskuun lopulla. Norma käyttäytyi hienosti enkä keksi mitään valittamista tytön loistavasta käytöksestä. Hampaat näytti ilman ongelmia ja liikkui kauniisti. Tuomari (Eppa) palkitsi erinomaisella ja sijoitti luokan neljänneksi. SA:ta ei kuitenkaan herunut. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti