maanantai 17. lokakuuta 2011

Tuitui pieni poro

Joskus mainitsinkin, että meille on tulossa poropentu. Nyt se on varmistunut! Pentue on astutettu ja laskettuaika osuu viikonlopulle. Olen käynyt vanhempia katsomassa ja ulkonäöltään isä on hieno. Emä on luonteeltaan kiva, mutta ulkonäöllisesti se ei ole sulattanut sydäntäni niin hyvin kuin pienen poroni isä. Näin käyttöharrastajana olisin toivonut molempien vanhempien olevan vähän kevyempiä ja enemmän käytössä kisanneita, mutta Juintun näyttäessä kuinka hienosti vanhemmat toimivat niin uskoin, että sieltä saattaisi kasvaa se työporo.

Poronaperolle on jo suuret suunnitelmat. Se joutuu tekemään töitä tilalla ja paimentamaan. Myös tokon suhteen on vähän suunnitelmia. Tarkoitus olisi hakea ainakin TK1. Paimennuksesta tähdätään Reinon tavoin valioksi. Muusakin on edennyt paimennuksessa ja saanut oikeuden II-luokkaan. Se on niin säälittävä paimen. Kotona paimennetaan vaan helppoa karjaa, koska Muusasta ei ole uppiniskaisemmille yksilöille. Reino on siitä kiva, että sen voi ottaa aina mukaan mille tahansa lampaista hevosiin.

Yksi parhaimpia hankintojani (eli Maisa) on nyt läpäissyt paimennuksen perusradan! Vaatimattomasti ekalla yrittämällä lävitse. Kyl se tyttö vaan osaa paimentaa! Ei Maisa todellakaan kokeen paras ollut vaan pääsi viimeisenä lävitse. Alaraja on 34pistettä ja Maisa sai 37pistettä. Heh heh.. Vähän tiukkaa teki, mutta ei anneta sen haitata. Tytsy meni lävitse. Oli vähän turhan täpäkkä lampaille josta tuomari rokotti ja sit jotain pikku häikkää oli.

Maisan ja Norman kanssa on väännetty tokoa. Norman sitten ilmoittelin taas vaihteeksi kokeeseen, koska se on paljon varmempi tokoilija kuin Maisa. Maisalle olisi tarkoitus hakea ainakin se TK1 kun yksi ykkönen jo on.

Kojo on treenaillut agia. Se on myös tuottanut tulosta. Startattiin III-luokassa josta on nyt eka vKUMA saatu. Enää kaksi jäljellä. Ehkä siitä valio tulee. Tokoilu on ollut vähemmällä, mutta välillä on hiottu jotain juttuja. Houkutus olisi suuri käydä hakemassa EVL:stä VOI1:t, mutta en oo saanut aikaiseksi ilmoittaa Kojoa mukaan. Tinga pitäisi astuttaa uusiksi kun jäi keväällä tyhjäksi. Harmillista, mutta ei voi mitään. Pitäisi nyt tsempata ja hakea Tingan kanssa toinen VOI1 niin saisi TK3:n nimen eteen ja oikeuden EVL:n. Agissa tuo on niin huono! Ollaan kierretty hirveästi kisoja, mutta se on niiiiiiiiiiin hidas ja en sit tiä mikä siä päässä on kun kisoissa pitää tiputella rimoja. Taidetaan kohta luovuttaa agin suhteen kun ei huvittaisi maksaa rimojen tiputtelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti