maanantai 29. elokuuta 2011

Onneksi on auttava käsi lähellä

On ilo soittaa aina tuolle mieskokelaalle, että viitsitkö tulla auttamaan kun itse riudun sängynpohjalla hirvittävässä kuumeessa. Mieskokelas käytti reippaasti kaikki ajokit kimppalenkillä (meinasin nauraa kun katselin ikkunasta, kun hän lähtee seitsemän koiran kanssa lenkille). Nuo vaan kun eivät ole kauheasti hihnassa viihtyvää sorttia. Osaavat ne kävellä hihnassa, mutta itse yleensä pidän irtona ja vähän pienemmällä porukalla. Tunnin reippaan lenkin he kävivät ja hihnat ollut varmaan sata kertaa solmussa. Sitten koirat pääsivätkin tarhaan.

Sheltit ja porot päästi suruttomasti irti, mutta samalle lenkille mahtui myös hihnassa Micky ja Kami. Lenkiltä tullessa näytti kaikki olevan tallessa ja Kami & Micky pääsivät tarhaan. Sheltit ja porot saivat jäädä pihaan irtona. Sitten alkoikin se kaikista huvittavin osa ja raahasin itseni ihan portaalle katsomaan tarvitseeko mieskokelas apua. Hevoset piti viedä laitumelle.. Ja Rajukun sattuu pelleilemään aina vieraampien ihmisten kanssa.

Huusin miehekkeelle "Ota vain reippaasti Roni ja Danny ja vie ne laitumelle. Ne ovat ihan kilttejä." En sitten tiedä mitä tallissa tapahtui, mutta kuullosti epäilyttävästi siltä, että jommalla kummalla pojista oli huono päivä, mutta eipäs ollutkaan..

Mieskokelas talutti tallista Rajua. Poika vähän tempoili ja huomatessaan minut lähti tulemaan luokseni riimunarussa roikkuvasta miehestä välittämättä. Teki mieli ärähtää, että miksi sä otit ton kun sanoin, että ota Danny ja Roni. Tiesin, että Raju pelleili vieraitten kanssa vielä enemmän, jos Danny ja Roni jäivät talliin. Mieskokelas nyppäsi Rajun mielestä liian kovaa, että jatketaampa nyt niin poika kertoi, että mua ei oikein huvita ja jäi seisomaan vaan paikalleen. Napautin poikaa vähän perseelle, että nyt menee ja kyllähän se siitä lähti. Raju vähän luimi mieskokelaalle ja yritti viedä, mutta mieskokelas pysyi loppumatkan yllättävän napakkana ja sai kuin saikin Rajun laitumelle. Ronin ja Dannyn kanssa ei ollutkaan sitten mitään ongelmaa.

Kävin itse avaamassa ovet kanoille ja lampaille, että pääsivät kulkemaan ulos. Sen jälkeen olinkin ihan kuollut ja vannotin, että en enää ikinä hanki yhtäkään eläintä tai sitten hankin miehen ja pari maatilatyttöä auttamaan askareissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti